Barmanii celui mai exclusivist cocktail bar din Aviatorilor impartasesc secretele bauturii perfecte
Barmanii sunt in realitate niste artisti foarte iscusiti care stiu nu doar cum sa gadile papilele gustative ci si cum sa uimeasca privirile si mirosul celor insetati de o bautura aromata din ingrediente exclusiviste. Pentru orice cocktail bar, posibilitatea de a servi bautura perfecta de fiecare data este cheia cresterii veniturilor si a profitabilitatii, precum si a maximizarii satisfactiei clientilor. Alegerea bauturilor alcoolice premium potrivite pentru un cocktail bar este doar inceputul – trebuie, de asemenea, sa tineti cont de factori precum cantitatea, recipientul si ingredientele.
Capitala Romaniei este plina de cocktail bar-uri care par ca detin reteta bauturii perfecte, dar maiestria barmanilor si latura lor artistica se poate observa in cocktail bar-ul din Aviatorilor, Ganesha Caffe Primaverii.
Barmanii profesionisti de la Ganesha Caffe Primaverii impartasesc ingredientele cheie catre crearea bauturii perfecte.
Cele 5 elemente ale bauturii perfecte
In timp ce servirea bauturii perfecte incepe cu alegerea bauturii alcoolice premium potrivite, urmatorii factori influenteaza, de asemenea, experienta generala a clientilor:
Tipul de pahar folosit
Calitatea si cantitatea de gheata
Cantitatea turnata
Modul de mixare
Decor cu gust
Ca regula generala, daca o bautura se prezinta intr-un mod frumos, luxuriant, va avea si un gust mai bun si de aceea paharul in care este turnata bautura finala conteaza atat de mult. Totul are legatura cu modul in care clientul percepe valoarea. Puteti turna aceeasi bautura in pahare de diferite dimensiuni si, pur si simplu, judecand dupa forma paharului si aspectul general al acestuia, clientul ar putea evalua calitatea foarte diferit. Scopul aici este de a maximiza valoarea perceputa si totul incepe cu servirea unei bauturi folosind paharul potrivit.
Cantitatea de bautura turnata conteaza, de asemenea, si de aceea, barmanii profesionisti cu experienta vor folosi intotdeauna un jigger pentru a masura. Exista mai multe motive pentru care folosesc acest instrument. Cel mai evident, previne supra-turnarea (caz in care nu maximizati valoarea paharelor) si previne, de asemenea, sub-turnarea (caz in care clientii ar putea incepe sa decida ca nu primesc o valoare buna pentru banii oferiti).
Decorul cu gust poate fi foarte util in furnizarea unui nou strat de prezentare a oricarei bauturi mixte. Decorul poate adauga culoare, aroma si chiar un pic de sex appeal si glamour.
Dar care este cel mai bun decor cu gust in functie de bautura preparata?
Regula clasica este ca portocalele ar trebui utilizate numai pentru bauturile cu aroma de portocala, lamaile pentru bauturile cu aroma de lamaie si lime-urile pentru orice altceva. Insa intreaga tendinta de cocktail artizanal a provocat intr-adevar aceasta gandire.
In zilele noastre, fructele de padure, cojile si ierburile sunt folosite ca decor in moduri foarte creative. Asadar, nu subestimati valoarea unui decor minimalist in transformarea unei bauturi clasice intr-o bautura premium.